Прес-центр
Розпочав роботу Міжнародний Водний Форум "AQUA UKRAINE"  - найавторитетніша професійна подія й незмінне місце зустрічі провідних фахівців водної та суміжних сфер господарювання

Розпочав роботу Міжнародний Водний Форум "AQUA UKRAINE" - найавторитетніша професійна подія й незмінне місце зустрічі провідних фахівців водної та суміжних сфер господарювання

07.11.2014

4 - 7 листопада 2014 р. у Міжнародному виставковому центрі

проходить ХII Міжнародний Водний Форум "AQUA UKRAINE - 2014"

Форум проводиться  за Розпорядженням  Кабінету Міністрів України  щорічно.

Організатори: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України, Messe Berlin GmbH, ТОВ "Міжнародний виставковий центр", за підтримки Асоціації  "Укрводоканалекологія".

Складові Форуму - Спеціалізована виставка та науково-практичні конференції, семінари, круглі столи та інше. Традиційно "AQUA UKRAINE" проходить разом з комплексом виставкових заходів в рамках Х Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства — 2014».

В експозиціях виставки представлено найсучасніші розробки, технології та обладнання,  призначені для всіх галузей економіки від відомих фірм-виробників з Австрії, Бельгії, Болгарії, Великої Британії, Данії, Ірану, Італії, Казахстану, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Франції, Росії та України. Вперше у виставці бере участь відома німецька компанія Hugo Vogelsang Mashinenbau GmbH. Її обладнання, змонтоване на мобільному автопричепі, протягом декількох тижнів після закінчення виставки «AQUA UKRAINE-2014» проходитиме тестові покази та демонстрацію роботи техніки на запрошення декількох міських комунальних підприємств, оскільки воно найбільш вдало пристосоване для використання на різних об’єктах водного господарства України.

Як зазвичай, широко представлена продукція для водопостачання і водовідведення - чавунні, пластикові та керамічні труби, насоси та трубопровідна арматура. Присутність на виставці обладнання таких відомих брендів як Wilo (Німеччина), SAER (Італія), DAB (Італія), HOMA (Німеччина), Desmi (Данія), Steinzeug-Keramo (Німеччина), Graco (Бельгія), РСМ (Франція) особливо актуальна для розвитку комунального господарства України, з огляду на необхідність повної заміни існуючих інженерних мереж.

Очищення забрудненої води, її знезараження, пом’якшення та підготовка до споживання - це ще одне гостре питання, рішення якого пропонують учасники виставки. Зі своїми новинками в цій сфері ознайомлять компанії «ПК Лідер», «Екософт», «Мебіус Груп», «Осмос-Комплект», Proeko Jacek Pronobis (Польща), Berson UV-Techniek (Нідерланди) та Wallace & Tiernan (профільний підрозділ концерну EVOQUA Water Technologies, Велика Британія).

Підвищений інтерес відвідувачів-фахівців очікується й до стендів компаній, що представлять новітні методи очистки стічних вод та утилізації осаду. Конкуренцію традиційним учасникам виставки – компаніям «Екотон», «HAFI», «VOMM», «Аквантіс» складе відомий світовий виробник геосинтетичних мембран Tencate Geosynthetics, продукція якого під брендом Geotube® є ефективним рішенням для зневоднення та утилізації осаду промислових стоків.

Вже вдруге в рамках Форуму пройде спеціалізована виставка «Екологія підприємства», мета якої - впровадження новітніх науково-технічних природоохоронних досягнень на виробництві для забезпечення екологічної безпеки навколишнього природного середовища. Тематичні напрямки її  експозицій: екологічний моніторинг та методики оцінки забруднення навколишнього природного середовища; системи очищення промислових викидів у повітря; поводження із токсичними і радіологічними відходами; методи очищення та відновлення ґрунтів; технології звукоізоляції, боротьба з шумом і вібрацією; електромагнітні та радіаційні випромінювання; екологічно безпечні технології.

Також під час виставки відбудуться конференції, семінари, круглі столи, з питань роз’яснення нових законодавчих вимог до поводження з відходами на виробництві та утилізації небезпечних відходів.

Відвідувачі матимуть змогу побачити нове обладнання від підприємства ДП «Телеком Пневматик», отримати професійні консультації від провідних експертів таких компаній як ТОВ «Еко-Експрес», ТОВ  «Спеценергокомплекс», ознайомитися із приладами екологічного моніторингу від провідних компаній – ТОВ «Автоекоприлад» та ПрАТ «Украналіт» та приладами радіаційного і технологічного контролю компанії НВП «Тетра».

(повна  тематика та програма заходів вміщена на сайті: http://www.iec-expo.com.ua)