Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Архів новин  / На виставці «Аква-Терм Київ 2015» презентували держкредити на енергозбереження для населення
На виставці «Аква-Терм Київ 2015» презентували держкредити на енергозбереження для населення

На виставці «Аква-Терм Київ 2015» презентували держкредити на енергозбереження для населення

 13.05.2015

 У Міжнародному виставковому центрі  з 12 по 15 травня працює 17-а Міжнародна виставка опалення, водопостачання, вентиляції, кондиціонування, відновлюваної енергетики, сантехніки і басейнів «Аква-Терм Київ 2015». Це найбільша чітко сегментована галузева подія в HVAC індустрії всієї Східної Європи.

 В рамках програми виставки «Аква-Терм Київ 2015» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективність та ресурсозбереження в житлово-комунальному господарстві - основний напрямок розвитку галузі».

Під час Конференції Валерія Малахова, директор департаменту роздрібного бізнесу державного «Ощадбанку», представила подробиці програми «Теплий кредит», що стартувала 6 травня: Уряд України та «Ощадбанк» створили програму компенсації для населення від 20% до 40% вартості кредиту на заходи з підвищення енергоефективності. Компенсувати можна, зокрема, заміну котла на негазовий (до 20%), утеплення індивідуальних будинків (до 30%) та заходи з енергоефективності для ОСББ (до 40%, але не більше 10 тис. грн на 1 квартиру).

 Учасники конференції говорили також про створення української енергетичної інвестиційної платформи. Велось про варіанти теплопостачання великих міст і регіонів країни з урахуванням проблем, з якими зіткнулися комунальні котельні в минулому опалювальному сезоні. Про це розповів Арсентій Блащук, президент Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго».

Володимир Кістіон, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, представив основні напрями модернізації теплоенергетики та необхідні для цього реформи в законодавстві. Відповіді на відкриті запитання теплопостачання у столиці дала Тетяна Грязнова, фінансовий директор ПАТ «Київенерго». Варіанти модернізації котлів великої потужності, що дозволяє знизити собівартість і тарифи, запропонував президент АТ «Укргазтехніка» Іван Шафорост. Сучасне енергоефективне обладнання для промислових і комунальних котелень презентували представники найбільших світових та українських виробників.

Конференцію організували Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, міжгалузева асоціація «Укртеплокомуненерго» та ДП «Прем'єр Експо».

Стратегічні питання водопостачання, зокрема, нову тарифну політику, законодавчі нововведення, якість води і каналізаційних стоків обговорили представники обласних і районних водоканалів. Асоціація «Укрводоканалекологія», стратегічний партнер виставки, провела тут засідання ради та робочих груп асоціації.

У виставці «Аква-Терм Київ 2015» беруть участь компанії з Австрії, Болгарії, Німеччини, Данії, Італії, Китаю, Литви, Польщі, Словаччини, Сербії, США, Туреччини, Чехії та України. Тут представлено більше 700 провідних світових брендів. Це ресурсозберігаюче обладнання для водопостачання, енергоефективні та екобезпечні рішення для опалення, універсальні вентиляційні системи, твердопаливні та піролізні котли, теплові насоси, сонячні колектори та батареї, бойлери, системи «Розумний будинок», рекуператори та інше ресурсозберігаюче обладнання та технології. Новинки відмічені знаком «Нове-Нове-New».

Організатори очікують, що виставку відвідають не менше 15 тисяч фахівців ринку HVAC.

Організатори виставки - ДП «Прем'єр Експо» (Україна), ITE Group (Великобританія).

Виставка працюватиме у Міжнародному виставковому центрі (Броварський пр, 15, Київ) до 15 травня.