Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / Запрошуємо на відкриття Міжнародного форуму “INNOVATION MARKET” та Східноєвропейського форуму “Економіка та наука”
Запрошуємо на відкриття Міжнародного форуму “INNOVATION MARKET” та  Східноєвропейського форуму “Економіка та наука”

Запрошуємо на відкриття Міжнародного форуму “INNOVATION MARKET” та Східноєвропейського форуму “Економіка та наука”

 18.11.2016

22-го листопада 2016 року  о 10.00  у Міжнародному виставковому центрі (Київ, Броварський пр-т, 15, 1-й павільйон - вхід 1-С ) відбудеться офіційне відкриття Міжнародного форуму “INNOVATION MARKET” та Східноєвропейського форуму “Економіка та наука”.

Учасники церемонії: керівництво Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства  освіти і науки України, Міністерства екології і природних ресурсів України, Міністерства розвитку Польщі,  Міністерства інфраструктури Польщі, представники дипломатичного корпусу.
 
По завершенні відбудеться огляд експозицій та спілкування з журналістами.
 
Акредитація журналістів за тел. 044 201-1174, 201-1161, e-mail: pres@iec-expo.com.ua 
 
Реєстрація акредитованих ЗМІ, видача матеріалів і бейджів: 22.11.2016, з 9.30 
 
Завдання Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET»: просування розробок науково-дослідних і виробничих організацій, вищих навчальних закладів України, винахідників і раціоналізаторів для пошуку замовників інноваційної продукції; залучення інвестицій для впровадження інноваційних рішень в різних галузях економіки; комерціалізація науково-технічних розробок, професійний захист авторських прав інтелектуальної власності інноваторів.
 
Це унікальна за своїми можливостями подія, де винахідники, виробники інноваційних технологій, автори Startup-проектів зустрінуть споживачів їх розробок — менеджмент підприємств, які технологічно оновлюють виробничі процеси і акселераторів інвестиційних проектів, представників відомих інвестиційно-фінансових установ України, Польщі, Китаю, експертів з різних галузей економіки, представників влади.
 
Складові Форуму: Виставка, Startup Алея, Конференція. 
 
Виставка: демонстрація реального потенціалу вітчизняного інноваційного ринку і перспектив його розвитку: представлення сучасних розробок наукових установ України  різних напрямків та, відповідно, науково-технічних завдань різного рівня, як державних, так і приватних. Структурування всього масиву представленого за рівнем пріоритетності, за ступенем опрацювання і доведення до впровадження, що забезпечить ефективну участь інвесторів різного рівня (інвестфонди різної спрямованості, фінансово-промислові групи, спеціальні інвестори). 
 
Startup Алея: високоорганізований спеціальний майданчик для представлення кращих вітчизняних інноваційних проектів. Проводиться у взаємодії з міжнародним акселератором бізнесу “BSHARKS”. Унікальна відмінність алеї - заклик "Досить шукати гроші, покупець - найкращий інвестор", який стимулює інноваційні проекти шукати "Розумні кошти", інтегруватися в проекти відомих світових компаній та знаходити прямих покупців для своїх інновацій. На заході будуть присутні великі компанії, що саме шукають інноваційні проекти, а також інноваційні інвестори, які інвестують "Розумні кошти". 
 
Зокрема, будуть представлені:
 
IntRobots - українский стартап який запустив школу робототехніки для дітей, студентів та дорослих. В рамках проекту вже відкрито 11 шкіл у Києві і 2 в регіонах. Метою даного проекту є навчання програмуванню роботів і збірка комплектуючих в функціонуючі прототипи. Учні школи мають можливість інтегруватися в світові конструкторські бюро, отримувати замовлення від провідних світових компаній, а також створювати власні проекти, з можливою акселерацією їх у прибутковий бізнес.
 
PassivDom - українській стартап "будинку майбутнього". Проект займається не будівництвом, а друком домівок на 3D-принтері. PassivDom - перший повністю автономний будинок в світі, який не потребує спалювання будь-якого палива навіть в арктичному кліматі. Модуль використовує тільки екологічно чисту енергію сонця для всіх потреб його мешканців: клімат-контроль (опалення та охолодження), генерація води, контроль якості повітря і вмісту кисню. Будинок самостійно виробляє електроенергію для роботи всіх побутових приладів.
 
Solaris - український проект, що будує сонячні електростанції на дахах українських шкіл і переводить навчальні заклади на повне сонячне енергозабезпечення. 
Інженери проекту розробили спеціальну систему стеження панелей за рухом сонця, таким чином збільшивши потужність більш ніж на 60% із всіх можливих до цього панелей. Першої школою, у якої буде власна сонячна електростанція, стане одна із Дарницьких шкіл у Києві. Це буде не просто сонячні панелі на даху - це кожна лампочка та комп’ютер у школі працюватимуть на сонячній енергії. І не тільки - одна така станція на школі може забезпечити сонячною електроенергією найближчий житловий квартал.
 
Також у програмі - виступи відомих українських та міжнародних бізнесменів, Конкурс на найкращий інноваційний проект. Переможці отримають практичну допомогу в розвитку розробок та технічне забезпечення від провідних компаній.
 
Конференція: висвітлення проблем науки, пропозиції щодо шляхів їх вирішення - допомога в знаходженні грантів, програм підтримки та реалізації рішень; ініціація законопроектів, підзаконних актів, спрямованих на створення механізмів взаємодії ринків науково-технічних завдань і науково-технічних рішень; пропозиції з внесення змін до стандартів, правил і норм; проведення цільових заходів з постановки і вирішення конкретної проблеми. 
 
Опрацювання питань професійного юридичного захисту авторських прав інтелектуальної власності.
 
На сьогодні вже заявлено майже 500 розробок від 52-х інститутів НАН України та від 25 університетів, близько 40 стартап-проектів та понад 50 доповідей конференц-програми.
 
Організатори заходів: Національна академія наук України, Міністерство Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство освіти і науки України, ТОВ “Міжнародний виставковий центр”, НТУУ "Київський політехнічний інститут", НТУ “Харківський політехнічний інститут”,  Комітет Polska 3.0 (Республіка Польща).
 
Генеральний розпорядник заходів — ТОВ “Міжнародний виставковий центр”:
Україна, м. Київ, Броварський пр-т., 15, м. “Лівобережна”,
тел.: +38 044 201-11-44, 206-87-17, 201-11-74 , e-mail: ifim@innovationmarket.com.ua
 
Генеральний новинний партнер - Інформаційне агентство «ЛІГАБізнесІнформ».
Генеральний інформаційний партнер — Інтерфакс-Україна.
(більш повна інформація на сайті: http://innovationmarket.com.ua).