Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / МВЦ, в якому з блиском пройшло Євробачення, розпочинає будівництво нових корпусів
МВЦ, в якому з блиском пройшло Євробачення, розпочинає будівництво нових корпусів

МВЦ, в якому з блиском пройшло Євробачення, розпочинає будівництво нових корпусів

 03.07.2017

Цього року буде розпочато довгоочікуване виставковим світом України будівництво нових павільйонів МВЦ. Довгоочікуване — і тому, що потреба в них відчувалася вже давно, і тому, що, на жаль, безкінечні “експертизи” і бюрократичні дозволи та узгодження у багатьох відомствах роками затримували таку потрібну для Києва і країни справу.

Проект передбачає почергове зведення групи споруд загальною площею майже 80 тис.кв.м. у складі декількох виставкових залів, універсального залу на 2500 глядачів, який може бути використано як конгрес-хол і як концертний зал, 13-поверхового офісно-готельного корпусу, підземних багаторівневих паркінгів на 736 машин, допоміжних технічних та інших сервісних приміщень.

У новобудовах будуть впроваджені найновіші інноваційні ідеї щодо енерго й ресурсозбереження — використання індивідуальних джерел тепла, сучасних приладів для обігріву вентиляційних потоків — руфтопів, нові трансформаторні підстанції, теплові насоси та інше енергоощадне обладнання.

Перше черга будівництва має бути зведена вже до осені наступного року. До вже діючих павільйонів додасться ще близько 12 тис. кв.м. виставкових площ, а також кілька конференц-залів і адміністративно-сервісні приміщення.

Загалом, введення нових потужностей МВЦ дозволить збільшити обсяги та інтенсивність заходів. Це забезпечить не тільки зростання надходжень до бюджету Києва від прямої діяльності Міжнародного виставкового центру, а й робочі місця у різних сферах міської економіки для майже 700 осіб.