Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / Програма ТЕХНІЧНА ВЕСНА відкриває сезон власних промислових виставок Міжнародного виставкового центру
Програма ТЕХНІЧНА ВЕСНА відкриває сезон власних промислових виставок Міжнародного виставкового центру

Програма ТЕХНІЧНА ВЕСНА відкриває сезон власних промислових виставок Міжнародного виставкового центру

 29.03.2019

 

2 - 5 квітня 2019 року в Міжнародному виставковому центрі

(Київ, Броварський пр-т, 15, павільйон №3, вхід 3-А)

в рамках програми ТЕХНІЧНА ВЕСНА відбудеться

комплексний виставковий захід у складі

XІ Міжнародної спеціалізованої виставки PLAST EXPO UA - 2019, 

Міжнародної спеціалізованої виставки КИЇВСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ЯРМАРОК - 2019,

IІI Міжнародної спеціалізованої виставки ADDIT EXPO 3D - 2019

і єдиної в Україні

Міжнародної спеціалізованої виставки ЛАК & ФАРБА EXPO UA - 2019

 

Організатор: ТОВ «Міжнародний виставковий центр».

 

Акредитація журналістів: e-mail: pres@iec-expo.com.ua;  тел.: (044) 201-1161, 201-1174

 

 

Проект ТЕХНІЧНА ВЕСНА є знаковою подією, з якої Міжнародний виставковий центр починає сезон власних промислових виставок.

 

Мета і завдання заходу - демонстрація найкращих світових досягнень науки, техніки й технологій, необхідних для інноваційного розвитку економіки України, а також сприяння встановленню ділових, економічних і торгових зв’язків між вітчизняними підприємствами та країнами близького і далекого зарубіжжя.

 

Об'єднання виставок в рамках програми ТЕХНІЧНА ВЕСНА сприяло утворенню потужної  міжнародної бізнес-наукової події, яка відкрила нові можливості для взаємодії підприємств - розробників технологій, що знаходять застосування у різних суміжних галузях промисловості. Безумовно, це підвищило можливості та мотивацію учасників виставок як до збільшення видів і асортименту представлених інструментарію, обладнання і матеріалів, так і до розширення комплексного розгляду питань технологічного та інноваційного розвитку провідних сфер економіки в ході Програми науково-практичних і презентаційних заходів. Відповідно більш ніж на 30%, у порівнянні з минулим сезоном, зросла кількість експонентів. На площі близько 7000 кв.м. понад 140 підприємств та компаній представлять технології та обладнання, сировину, послуги та інноваційні розробки з Австрії, Білорусі, Ірану, Італії, Китаю, Німеччини, Польщі, Саудівської Аравії, Туреччини, Чехії та України.

Цього року на виставках сформовані розгорнуті національні експозиції підприємств-виробників Китаю та Туреччини. Загальне ж представництво іноземних учасників, у порівнянні з минулорічним проведенням, зросло більш ніж втричі .

 

За оцінками експертів ринку сьогодні саме формат комплексного проведення спеціалізованих виставок надає підприємствам можливість ефективно просувати свої розробки, вивіряти економічну доцільність виробництва і конкурентоспроможність продукції та отримувати доступ до сучасних світових досягнень у всіх необхідних для їх розвитку суміжних сферах діяльності.

 

ЛАК & ФАРБА EXPO UA - єдина в Україні спеціалізована виставка, де можна ознайомитися з новітніми зразками лакофарбової продукції, сировиною та обладнанням для виготовлення покриттів, а також технологіями для обробки поверхні. Покриття, представлені на стендах, призначені для застосування практично у всіх галузях промисловості, а також у побуті. Тому виставка викликає високу зацікавленість як серед виробників галузі, так і серед споживачів.

У рамках виставки відбудеться конференція "Підсумки 10 років роботи АУВЛП. Перспективні шляхи розвитку лакофарбової галузі" (організатор: Асоціація українських виробників лакофарбової промисловості) .

 

PLAST EXPO UA. Це єдина виставка в Україні, що об’єднує фахівців у галузі переробки пластмас та каучуку - починаючи з виробництва сировини, створення новітніх вітчизняних моделей устаткування і закінчуючи автоматизацією технологічних процесів. Представлені учасниками технології та обладнання надають можливість усім, хто започатковує нове виробництво, часткову модернізацію або глобальне оновлення діючих заводів і компаній відповідно до вимог ЄС, зорієнтуватися у різноманітті товарів, марок і технологій, що пропонуються на ринку: всі найкращі досягнення галузі можна буде побачити в роботі на експозиції PLAST EXPO UA.

 

Також в рамках виставки PLAST EXPO UA відбудеться 1-й Міжнародний еко-марафон «ЕКО-УПАКОВКА-погляд в майбутнє», на якому всі учасники зможуть обговорити проблеми виробництва, продажу та  сортування і утилізації полімерної упаковки, а також можливі альтернативні  екологічні види пакувальних матеріалів. 

Ще одним знаковим заходом цього року стане дискусійна панель «Екологічна проблема міст. Сміття: Дбаємо про майбутнє». Її мета - формування екологічної культури учасників навчального процесу через впровадження системи роздільного збирання відходів у закладах освіти. Будуть розглянуті такі питання:

    - Запровадження в закладі освіти сучасної системи поводження з відходами: що для цього потрібно; які проблеми можуть виникнути та шляхи їх вирішення; реалізація відсортованих відходів; роль дирекції та учнівського самоврядування в організації та процесі сортування відходів.

    - Еколого-просвітницькі заходи із впровадження сучасних систем поводження з відходами у закладах освіти: до кого звернутися закладу освіти за допомогою в організації роздільного збирання відходів.

    - Перспективи для закладів освіти: участь в екологічних проектах та конкурсах; додаткове фінансування та заохочення.

 

ADDIT EXPO 3D. Це новітній наукомісткий виставковий проект, присвячений найбільш інноваційним технологіям XXI століття: адитивному виробництву та тривимірному друку — на стендах будуть представлені технології, програмне забезпечення, обладнання та матеріали для адитивного виробництва, 3D друку, 3D сканування, 3D моделювання та інше.

Виставка покликана продемонструвати можливості реалізації найсміливіших задумів і фантазій, поєднання світу творчості та матерії, перетворення металів, композитних матеріалів і сполук у високоточні, складні за конфігурацією структурні елементи та деталі. Кожен відвідувач зможе долучитися до освоєння технологій майбутнього, відвідавши стенди учасників, а також презентації, які відбудуться на експозиції 4-го квітня.

 

КИЇВСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ЯРМАРОК. Це демонстрація досягнень в області машинобудування, пневматики, гідравліки, металургії, металообробки, діагностики та автоматизації управління, обробки поверхні, виробництва інструментів, двигунів, ливарного обладнання, насосного обладнання, неметалічних матеріалів в промисловості. Цього року, з огляду на проявлену зацікавленість учасників і фахівців-відвідувачів, виставка поповнилася зразками діючого обладнання.

 

Комплексний розгляд питань технологічного та інноваційного розвитку провідних сфер економіки  забезпечує насичена ПРОГРАМА НАУКОВО-ПРАКТИЧНИХ І ПРЕЗЕНТАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ.

 

Її тематика охоплює як загальні питання розвитку окремих сфер галузей, представлених в експозиціях, так і вузькоспеціалізовані доповіді, присвячені інноваційним практичним аспектам застосування нових технологій та інструментарію, розраховані на висококваліфікованих фахівців.

 

Зокрема, виробників лакофарбової промисловості запрошує Конференція «СИЛА ЯКОСТІ», в ході якої будуть розглянуті реалії галузевого ринку: його стан і прогнози, конкуренція і перспективні сегменти; державне регулювання лакофарбової галузі — законодавство, міжнародні вимоги; успішний досвід провідних українських і міжнародних лакофарбових компаній та інноваційні розробки, «Зелені технології» у виробництві лакофарбової продукції, переробка і утилізація відходів й інша актуальна проблематика лакофарбової промисловості (організатор ГО «Сила Якості»). Також, як вже зазначено, відбудеться Конференція "Підсумки 10 років роботи АУВЛП. Перспективні шляхи розвитку лакофарбової галузі".

Тих, хто цікавиться сучасними промисловими технологіями, очікують семінар «Інноваційні комп'ютерні технології моделювання для швидкого виробництва виробів із пластмас» (Інженерна Компанія «Технополіс»), а також 1-й Міжнародний еко-марафон «ЕКО-УПАКОВКА-погляд в майбутнє».

 

І, безумовно, спеціалістів різних галузей зацікавлять доповіді та виступи фахівців-практиків на відкритому дискусійному просторі — зокрема, присвячені питанням адитивних технологій «3Д друк металевими сплавами. Технологія пошарового лазерного плавлення як основний інструмент сучасного машинобудування» (ТОВ «Адитивні Лазерні ТехнологіїУкраїни»), «Застосування 3D друку у медицині» (ТОВ «Віва Арт Україна»), доповіді для фахівців у сфері виробництва пластмас - «Диференційна скануюча калориметрія (ДСК) - метод для тестування регранулятів» (доктор Ральф Франке, керівник відділу навчання NETZSCH Gerätebau, Німеччина), «Нова технологія: із пляшки в пляшку – Vacunite» (EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GmbH, Австрія) та інші виступи.

 

Також у рамках ПРОГРАМИ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИХ І ПРЕЗЕНТАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ ТЕХНІЧНОЇ ВЕСНИ-2019 відбудеться Науково-практична конференція «Шляхи модернізації та реконструкції каналізаційних систем із застосуванням новітніх наукових і практичних досягнень» (Асоціація “Питна вода України”), Форум «Безпека праці-2019» (журнал «Охорона праці і пожежна безпека»), конференція «Перша глобальна стратегія “Vision Zero” в Україні. Як зменшити рівень травмувань та професійних захворювань? 7 золотих правил та можливості для підприємств України» (журнал «Промислова безпека») та ряд інших змістовних заходів (оновлення Програми заходів та інформація щодо відвідування виставок - на сайті: http://www.iec-expo.com.ua)