Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / Євробачення-2017 пройде в Міжнародному виставковому центрі
Євробачення-2017 пройде в Міжнародному виставковому центрі

Євробачення-2017 пройде в Міжнародному виставковому центрі

 20.09.2016

МВЦ стане місцем проведення основних подій пісенного конкурсу Євробачення 2017. Про це стало відомо після брифінгу 9-го вересня в Будинку Уряду, на якому генеральний директор Національної телекомпанії Украни Зураб Аласанія оголосив Київ переможцем відбору серед міст-кандидатів та Міжнародний виставковий центр, як місце проведення конкурсу

Ця новина не стала несподіванкою для колективу МВЦ. Про те, що цей найсучасніший виставковий комплекс України є фактично єдиним майданчиком, придатним для такого масштабного і технічно насиченого дійства, як Євробачення, раніше заявляли Міністр культури України Євген Нищук і Київський міський голова Віталій Кличко.

Як відомо, другий і третій павільйони МВЦ були спроектовані та побудовані з урахуванням забезпечення можливості прийняття й обслуговування заходів формату конкурсу Євробачення. Так, в них значно поліпшені акустичні характеристики, а зали можна об'єднати в єдине приміщення, що дозволяє комфортно розмістити до 18 тис. глядачів.

Висота залів від підлоги до ферм перекриттів складає в центральній частині 25 м. Спеціальна конструкція ферм стелі дозволяє застосовувати різні схеми розміщення надважкої світло і звукоапаратури - наприклад, підвіси в будь-якій частині сцени розраховані на навантаження до 1 т. на кв.м., до 240 тонн витримують ферми в центрі другого залу, що дозволяє організовувати сучасні об'ємні концертно-театральні ефекти, а відсутність колон у залах надає можливості для реалізації будь-яких творчих задумів.

Поруч в структурі комплексу розташовані 16 стаціонарних конференц-залів, гардероби, інші допоміжні приміщення, які можна використовувати для гримерок, всіляких сервісних служб, а також експозал 1-го павільйону площею до 11 тис.кв.м., в якому можна розмістити представництва делегацій, інші необхідні підрозділи, з повним підключенням до всіх інженерних мереж, а також прес-центр. До речі, МВЦ має значний досвід проведення масштабних міжнародних форумів - так, для забезпечення Міністерського засідання ОБСЄ у 2013 р. було прокладено до 34 км. оптоволоконних ліній, створено прес-центр з можливістю використання до 1000 інтернет-портів, зал для прес-конференцій, забезпечений усіма необхідними підключеннями, та окремі приміщення для брифінгів.

В цілому, як зазначив генеральний директор МВЦ Анатолій Ткаченко в інтерв'ю провідним телеканалам країни після оголошення результатів конкурсу, вся інфраструктура МВЦ в принципі готова до прийому Євробачення, і нам нічого не потрібно кардинально добудовувати, переінакшувати, або покращувати. Вибір конкурсної комісії ще раз підтвердив, що МВЦ, за своїми якостями, є найкращим приміщенням для проведення конкурсу Євробачення-2017 в Україні.