Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / Комплекс виставок муніципального господарства збере майже 200 фірм-лідерів комунальної індустрії з 14 країн
Комплекс виставок муніципального господарства збере майже 200 фірм-лідерів комунальної індустрії  з 14 країн

Комплекс виставок муніципального господарства збере майже 200 фірм-лідерів комунальної індустрії з 14 країн

 11.10.2021

19 жовтня 2021 року о 10.00 у Міжнародному виставковому центрі
(Київ, Броварський пр-т, 15, ІІІ павільйон, вхід 3-А) відбудеться офіційне відкриття
ХIX
Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти
реформування житлово-комунального господарства» т
а
КОМПЛЕКСУ ВИСТАВОК МУНІЦИПАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА:
ХIX Міжнародної спеціалізованої виставки «КОМУНТЕХ -
2021»,
ХIX
Міжнародного водного форуму «AQUA UKRAINE - 2021»,
ХІ Спеціалізован
ої виставки «ЄВРОБУДЕКСПО - 2021»,
ХII
Спеціалізованої виставки «ДОРТЕХЕКСПО - 2021»

Учасники: члени Уряду, керівництво Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів, Київської міської держадміністрації, Асоціації міст України.

Акредитація журналістів: https://www.iec-expo.in.ua/ua/pres-tsentr/accreditation

Реєстрація акредитованих представників ЗМІ та видача бейджів: 19.10.2021р. з 9.00 на вході 3-А.

Ця триденна авторитетна професійна подія, яка восени щорічно проходить в МВЦ, охоплює всі складові сфери муніципального господарства. За традицією під час роботи Конгресу і виставок керівники державних і місцевих органів влади, лідери галузей, представники бізнес-спільноти, науковці, інвестори та експерти з країн ближнього і дальнього зарубіжжя визначають галузеві завдання та шляхи їх розв'язання, розробляють ефективні механізми співробітництва.

Серед першочергових цілей заходів — застосування кращих світових практик в житлово-комунальному господарстві, удосконалення систем управління і тарифоутворення в житловому секторі, енергоефективність в будівництві, стратегія розвитку комунальної теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства, забезпечення населення якісною питною водою, технології очищення стічних вод, поводження з побутовими відходами тощо. Адже Конгрес і виставки є найбільш ефективним місцем для обміну досвідом та оновлення професійних контактів, впровадження сучасних стандартів та визначення шляхів всебічного реформування галузі, а сучасні обладнання й технології, представлені в експозиціях, як і результати дискусій під час ділових заходів — це найбільш ефективний інструментарій, що має забезпечити досягнення вагомих практичних результатів у всіх цих сферах муніципального життя.

Цього року загальна площа виставок сягнула 20 000 кв.м. Сучасні технології та обладнання продемонструють майже 200 компаній з Білорусі, Великобританії, Іспанії, Італії, Китаю, Литви, Німеччини, Південної Кореї, Польщі, Румунії, Угорщини, Чехії, Швейцарії та України. Це продукція, яка знаходить широке застосування у ЖКГ та нові розробки, що забезпечують подальше технічне переоснащення і модернізацію муніципального господарства та задоволення потреб інших галузей.

Так, в експозиції «КОМУНТЕХ» цього року на особливу увагу заслуговує експозиція «Поводження з відходами» — фахівців очікують презентації обладнання для збору і транспортування вторсировини та відходів (Литва), сміттєсортувальні лінії і преси для ТПВ (Україна), також передбачена широкомасштабна програма круглих столів, дискусій та конференцій від Мінрегіону та профільних Асоціацій. Серед інших вагомих тематик - представлення нових зразків комунально-прибиральної техніки (Чехія), технологій та робототехніки для обслуговування і відновлення каналізаційних мереж (Німеччина), автомобільної спецтехніки — паливозаправників, сміттєвозів (Україна), техніки для комунальних підприємств та аеропортів (Швейцарія).

«AQUA UKRAINE» представить системи для водопідготовки, водопостачання і водовідведення, очищення стічних вод, арматуру, прилади обліку та інше обладнання для різних видів господарської діяльності — зокрема, системи аерації (Великобританія), вакуумні насоси та компресорну техніку (Китай), інше насосне обладнання (Італія, Україна), устаткування для обліку води, тепла та систем автоматизації (Польща), фільтраційні системи (Італія, Україна), поліетиленові труби вітчизняних та закорданних виробників та іншу українську й іноземну продукцію.

«ЄВРОБУДЕКСПО» запропонує своїм відвідувачам спеціальну експозицію ліфтів та ліфтового устаткування, ознайомить фахівців із сучасними архітектурно-інженерними проектними рішеннями та будівельними матеріалами (Литва), новими будівельними кранами (Іспанія), обладнанням для виробництва бетону (Італія, Білорусь) та іншими механізмами, устаткуванням і засобами для житлового і промислового будівництва.

ДОРТЕХЕКСПО» присвячено темі будівництва й утримання доріг — зокрема, фахівці ознайомляться з новою південнокорейською колісною технікою (екскаватори, широкий модельний ряд універсальних шасі), будівельною і комунальною технікою з Чехії та провідних українських виробників тощо.

Ділова програма заходів.

Важливою складовою всього комплексу подій є Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства» (організатор Мінрегіон України). Ділова програма Конгресу насичена заходами, присвяченими розгляду найбільш актуальних для галузі тем, завдань і пріоритетів. Це, зокрема, ряд Конференцій на теми: «Управління житловим фондом. Від теорії до практики», «Необхідність та перспективи збереження централізованого теплопостачання в Україні», «Поводження з побутовими відходами в Україні: стратегічні рішення, ключові виклики та можливості», «Енергоефективність в Україні: можливості для громад, успішний досвід та перспективи». Асоціація малих міст України проведе smart event з гострих питань цифрової трансформації для громад. 20 жовтня відбудеться день для фахівців зі сфери поводження з відходами: профільні асоціації та відділ поводження з побутовими відходами Мінрегіону України на трьох майданчиках одночасно влаштують обмін досвідом та обговорення питань вдосконалення нормативно-правової бази. 21 жовтня Національний експертно-будівельний альянс України запрошує фахівців до дискусії на Всеукраїнський містобудівельний форум «Стратегічне планування території. Містобудівельна документація. Інструменти та кейси. ВІМ у проектуванні та будівництві - тенденції, вимоги та рішення для будівельної галузі». Також в рамках Конгресу відбудеться FIABCI – Ukraine Саміт міжнародних експертів з нерухомості України «Перспективи розвитку громадських організацій та об’єднань на українському ринку. Міжнародна практика та кейси» та інші змістовні події.

У виступах братимуть участь провідні фахівці – представники галузевих міністерств, асоціацій, науково-дослідних підприємств, організацій, бізнес-структур - провідних гравців ринку та експерти світового рівня.

Поєднання насиченої ділової програми з виставками надає можливість фахівцям не тільки взяти участь в секційних засіданнях Конгресу, а й ознайомитися з широким спектром сучасної продукції та новими інженерними технологіями для міського господарства, а підприємствам - презентувати свої досягнення перед високопрофесійною цільовою аудиторією відвідувачів.
(більш повна інформація щодо програм заходів на сайті: www.iec-expo.com.ua).