Прес-центр
Головна  /  Прес-центр  /  Новини  / Виставковий бізнес в Україні має оптимістичний прогноз на 2020 рік - Анатолій Ткаченко.
Виставковий бізнес в Україні має оптимістичний прогноз на 2020 рік - Анатолій Ткаченко.

Виставковий бізнес в Україні має оптимістичний прогноз на 2020 рік - Анатолій Ткаченко.

 28.12.2019

Ні для кого із серйозних економістів не є секретом, що виставковий бізнес відіграє надзвичайно важливу роль в економіці України, і передусім у генерації фінансових надходжень для багатьох сфер міського господарства. Так, як зазначив генеральний директор МВЦ Анатолій Ткаченко, в Києві у сферу обслуговування учасників і відвідувачів виставок залучена величезна кількість столичних підприємств: готелі, транспорт, заклади торгівлі, харчування, культури, сервісу й надання різних побутових послуг. Все це забезпечує велику кількість робочих місць, а також генерує значні податки й збори в бюджет держави і міста. За даними Мюнхенського міжнародного інституту економічних досліджень IFO, а також даних дослідження групи вчених Київського національного торговельно-економічного університету (2017 р.) проведення виставок має надзвичайно високий вплив на процеси економічного розвитку і забезпечує різним галузям економіки міста фінансові надходження, які в середньому в 5-12 разів перевищують кошти, вкладені у організацію виставки (так званий мультиплікативний ефект).

На запитання кореспондента УНІАН щодо перспектив експоіндустрії Анатолій Ткаченко аргументовано відповів, що виставковий бізнес в Україні динамічно розвивається і має оптимістичний прогноз на 2020 рік.

Детальніше читайте на УНІАН: https://window.unian.ua/10812614-vistavkoviy-biznes-v-ukrajini-rozvivayetsya-i-maye-optimistichniy-prognoz.html